ut ur askan...

Jag kliver alltid ur askan...men jag ser aldrig någonsin varken rök eller eld. Jag är fast i symbolerna och de dammar och bränner under fötterna...

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala, Sweden

tisdag, september 18, 2007

Nigella forever!

Om jag skulle tvingas att inleda ett förhållande med en okänd människa, så skulle jag med glädje välja Nigella Lawsson. Sådär svulstigt, hämningslöst och njutningsfullt matlagande hittar jag bara hos - tja, mig själv typ. Men jag kan på inga vis jämföra mig med denna "domestic goddess". Ibland anser jag dock att jag kommer nära, som när jag provar hennes mjölk, fett och mjölfria clementinkaka. Jag provlagade den idag inför en middag på fredag då den är tänkt att serveras med isad mandarinsoppa. Jag ändrade lite i receptet. Orginalet står inom parentes. Lycka till!

3 små citroner (4-5 clementiner, 375g)
5 ägg (6 ägg, jag hade bara 5 hemma)
250g socker (225g socker)
200g mandel, 50g valnöt, malen (250g malen mandel)
1 rågad tsk bakpulver

Lägg citronerna i kallt vatten. koka i 2h. låt svalna. Dela på mitten och ta bort kärnorna. lägg ner de hela frukterna (skal och allt) i en mixer och kör snabbt till puré. Lägg i övriga ingridienser, mixa ihop. häll över i en smörad ringform (21 cm), jag bröade med kokos. Baka av i 190graderC, ca. 60 min (provstickan ska vara torr). Kakan kan behöva täckas med folie efter ca. 40 min för att inte bli bränd. Låt kakan svalna i sin form och därefter vila ett dygn (om du kan hålla dig) innan du glufsar i dig den.

Jag gissar att den är fantastisk till jordgubbssallad eller god vaniljglass. En nötknaprig,kladdkakeaktig,besksöt och vacker skapelse som knullar i munnen!

Etiketter:

1 Comments:

Blogger the lost feeling said...

ah kan du inte posta lite fle recept! :)

har jag fragat om du vill vara med pa min matlagningsblogg?

den ska snart dras igang och heter Mat ar njutning!

4:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home